Home

 


Contact
Biografie
Exposities
Links
Galerie

Schilderijen vanaf 2000

Muziek
Mensen
Bloemen
Anders
Opdrachten
Dieren
Mozaïek
Abstract
Interieur
Schilderijen tot 2000

(Selectie)
Textiele werkvormen
Mandala's
Schetsen
Fotografie

Abstract
Diverse objecten
Natuur
Mensen van ver en dichtbij
Vlinders/insecten
Reflecties
Stad en landschap
Cultuur en religie
Vergankelijkheid
Digitale manipulaties
Agenda

Actuele informatie en komende exposities
Publicaties

Publicaties


         
Biografie

Welkom op mijn website! Ik ben geboren in Roermond, Limburg.
Hoewel ik al sinds mijn kinderjaren teken begon ik mijn artistieke carrière in 1971 met "Textiele Werkvormen". Ik weefde en maakte patchwork wandkleden en andere 3-dimensionale vormen, waarbij ik lapjes, kralen en garens gebruikte. Dat resulteerde enkele keren in exposities, waarbij mijn creaties als zoete broodjes over de toonbank gingen.

In 1984 begon ik schilderlessen te volgen, onder andere bij Jos Klaver in Doetinchem en enkele jaren later ook bij Lisa Borstlap in Zutphen, die gespecialiseerd was in mandala's tekenen. Van 1986 tot en met 1989 volgde ik de opleiding Vrije Kunst aan de Hogeschool van de kunst in Arnhem, tegenwoordig ArtEZ geheten. In 1988 had ik mijn eerste solo-expositie met schilderijen en tekeningen. De daaropvolgende jaren exposeerde ik regelmatig in diverse plaatsen in Nederland en België.

Van 1998 tot en met 2014 heb ik in Portugal in de Algarve gewoond. Ik vond er de rust en de ruimte om me helemaal aan de kunst te wijden. Schilderen is mijn grote passie en tot in het diepst van mijn hart heb ik dat nodig om mezelf te kunnen uiten. Moeder Natuur is mijn grootste bron van inspiratie. Ik probeer haar fascinerende vormen en kleuren, haar licht en schaduw en zelfs haar abstracties, die in alles aanwezig zijn, te vangen om er mijn eigen nieuwe kunstvormen mee te creëren. Ik zag deze wonderen der natuur vooral heel expliciet, toen ik macrofoto's maakte van bloemen, zo gedetailleerd, dat ik het gevoel had een vlinder op zo'n bloem te zijn.
Kleur is voor mij heel belangrijk en staat voor optimisme. Kleur voegt vreugde toe aan het bestaan en tilt je uit boven verdriet en uitzichtloosheid. Aangezien ik zelden schilderijen maak met een droevige betekenis kan ik me al die kleur veroorloven, ze leidt niet af.
Ook mijn reizen naar Azië, Afrika, Marokko en Midden-Amerika en de kennismaking met andere culturen zijn voedingsbodems voor mijn creativiteit.
Schetsen en eigen foto's zijn het uitgangspunt voor het ontwerp van een schilderij, waarbij ik tegenwoordig ook gebruik maak van digitale middelen. De computer is een geweldig instrument geworden om de compositie te ontwerpen die ik wil gaan schilderen.
Je zou mijn werk kunnen omschrijven als "figuratief-abstract". Contrasterende composities in dynamische kleurcombinaties, verrijkt met structuur om extra intensiteit te creëren. Het hangt van mijn stemming af of het abstract wordt of meer figuratief.
Fotografie is eveneens een grote passie van mij en in Portugal heb ik ook enkele foto-exposities gehad. Ook heb ik me met veel plezier bezig gehouden met mozaïekwerk.
Ik exposeer regelmatig in Portugal en in Nederland en veel van mijn werk bevindt zich in particuliere collecties in Portugal, Nederland en Duitsland.
Van 2010 t/m 2015 was ik lid van het internationale kunstenaarscollectief ArtwaysArt.